2012. sze 13.

A túlzott bűntudat tréfás terhei

írta: Gabaládé
A túlzott bűntudat tréfás terhei

Bocsánatot kérni takarításért. Azért ezzel nem találkozunk ötpercenként, de Misivel természetesen ez is megtörtént. Vele annyi minden szar megesik, hogy gyakorlatilag ez elkerülhetetlen volt.
Szóval az úgy volt, hogy Misi békésen, szorgalmasan, tisztelettudóan és főképp illedelmesen porszívózgatott otthon. Nem amúgy erőszakosan, csak ahol feltétlenül úgy kell. Mert házias volt. Ezt ugyan csak ő gondolta így, mert szakértők szerint a háziasság klasszikus értelmében havonta egynél többször szokás porszívózni, de azért ő meg volt győződve arról, hogy házias. Szóval Házias Misi ott porszívózgat békésen, amikor egyszer csak csöngetnek.
Ekkor Misi ereiben megfagyott a vér. Ennek oka talán az lehetett, hogy este kilenckor állt neki porszívózni egy társasházi lakásban. De hát egy házias férfinál ez teljesen rendjén van, ha ő ezt az időpontot érezte megfelelőnek, akkor annak úgy is kell lennie. Köztudott, hogy a házias férfiak megállíthatatlanok, ha házimunkáról van szó. Vagy szexről.
Agyán több ezer gondolat átfutott a csöngetés és a vérmegfagyás pillanata után egy kicsivel a másodperc törtrésze alatt. Ezek közül az elsők között az volt, hogy biztos a Béláék, az alsó szomszédék közül lesz az valaki, hogy miért most kell porszívózni. A többi gondolat többsége erre keresett minél jobb kifogást. Például: "Takarítási vészhelyzet állt elő, kiborult a cukor/kávé/só/virágföld/valami hasonló, ami ilyen poros." Ez persze nem magyarázza meg, miért tart már egy fél órája a porszívózás. "Mert sok helyen és sokszor borult ki." Persze! De mondhatná azt is, hogy egy házias férfit nem állíthat meg senki, ha takarításról van szó. Vagy szexről. Bár talán a szexes részt ki kéne hagyni.
Szóval rendesen kiverte a hideg veríték meg minden, de csak ki kellet nyitni azt a rohadt ajtót.
Végül kiderült, hogy csak a postás volt az, de hogy mi a francot akart este kilenckor, arra soha nem derült fény.

Szólj hozzá

történet Misi