2011. okt 25.

Az önigazolás napja

írta: Gabaládé
Az önigazolás napja

Bármilyen hasonlóság létező személyekhez csak a véletlen műve lehet.
A narrátor személye nem azonos az íróéval. 


A legjobb dolgokat általában valami igen rossz követi. A legjobb szex után például… Na, jó a szex kivétel, itt is kiderülhet persze egy nem kívánt terhesség vagy egy jó kis nemi betegség, de ez, valljuk be, nem olyan gyakori. De a legjobb rejszolás. Na, azután még mindig kiderülhet, hogy nemzőképtelen vagy. (Itt jön be egyébként az univerzális rejsz fogalma, ahol is a cselekvés célja nem csak az örömszerzés saját magunknak, hanem orvosi vizsgálat is szintén saját magunknak, ráadásul mindezt annak érdekében, hogy segítsünk annak, akinek nem lehet gyereke a hagyományos módon. Persze esetünkben nyilván nem ez a helyzet, mert kiderült, hogy emberünk is hasonló helyzetbe került. Kár érte.) Persze ez még akár jó is lehet, nem a mi lelkünkön fog száradni a túlnépesedés legalább, de mégis, a büszkeségnek azért ez nem tesz jót.
A legjobb részegség után mindig iszonyú másnaposság jön, és még arra is ráébredhetsz, hogy józanul nem is olyan vicces az élet. A legjobb szívás után pedig szintén lehangolt leszel.
Na de mire is megy ki most a játék? Az önigazolásról lesz szó. Amivel meg tudjuk indokolni, hogy miért szívtunk, miért rúgtunk be,miért nem mondtuk meg a rendőrnek, hogy egy sör azért volt, miért feküdtünk le a barátunk nőjével és miért hazudtuk utána azt a barátnak, hogy a lányt szinte testvérként szeretjük (ahol még az a jobbik eset, ha ez tényleg hazugság). Az önigazolás napján mindent szabad, nincsenek játékszabályok, amik voltak eltűntek. Ezek azok a pillanatok, amikért érdemes élni. Az utána levők pedig, amikor végiggondolod, hogy lehet, hogy az örök élet nem is lenne olyan jó buli.
Az önigazolás napján látod a legnagyobb hősnek azt a személyt, aki sokszor te magad is lenni akarsz. Az önigazolás napján simán felrúgod Magyarország Legunalmasabb Polgári Osztályú Emberét, aki vontatottan és idegesítő hangon beszél előtted a sorban, valószínűleg éppen arról, hogy mi lesz aznap a tévében. Az önigazolásban az a legjobb, hogy semmi rosszat nem csináltál, sőt, ott se voltál soha, és ezért nem is kell bocsánatot kérned. De néha azért érdemes…

Szólj hozzá

gondolat