2012. nov 01.

Vannak napok...

írta: Gabaládé
Vannak napok...

Vannak napok, amikor semmi nem jön ki. És vannak napok, amikor minden kijön. Ja, de már eltértem a tárgytól, pedig még el se kezdtem, majdnem olyan lettem, mint Markó Iván.
Merthogy vannak olyan napok is, amikor legszívesebben átölelnéd a világot, és minden egyes gondolatod szétkürtölnéd. Valahogy így: "szorítacipőmszeretemamaritúgyennékegyhamburgertannyirajóezekkelazemberekkelbeszélgetniholnapdejótfogokaludni". Csak nagyobb terjedelemben. Persze kellenek ehhez hozzávalók. Először is nagyon fontos a jó társaság. Nem feltétlenül a klasszikus értelmében, lehet ez egy jó könyv vagy film, vagy zene is. Csak legyen. Ezek azért kellenek, hogy jöjjenek a gondolatok, amik inspirálnak, és rájöjj arra, hogy néha kurva jó élni, és ezt a pillanatot kár lett volna kihagyni, még egy jó kufircolás reményében is. Na jó, még ebben a szituációban nem próbáltam, talán egy ígéretes dugás reményében mégis megérné kihagyni, de mondjuk hagymás-tejfölös lángosért már nem. Pedig a hagymás-tejfölös lángos jó. Meg a mazsola is, bár erről megoszlanak a vélemények.
A klasszikus értelemben vett társaság már csak azért is nagyon jó, mert egyből le tudsz nekik passzolni valamennyit a felgyülemlett gondolatokból, meg tudod, hogy kit akarsz átölelni. Ha szerencséd van, valamelyik hagyja is magát. Ha melle is van, a te szerencséd is megnőtt. Már korábban.
Aztán például, még jobb a helyzet, ha neked is vannak gondolataid alapból. Sokat javít az ilyesmi minden helyzeten. Azon mondjuk nem, mikor 10 órán keresztül egyforma dobozokat hajtogatsz, ott elég jól esne egy kiadós lobotómia, de amúgy a saját gondolatok úgy általában üdébbé teszik még a leheletet is.
Aztán például bónusz pont jár azért, ha szerelmes vagy. De ennél még sokkal jobb, ha nem is igazán, csak majdnem. Mert az zavarosabb, fingod nincs, mit kéne mondanod, mozdulnod, érezned és ez aztán tényleg izgalmassá teszi a dolgot.

És vannak napok, amikor meg vagy róla győződve, hogy holnap biztos végig esni fog az eső, ha nem, akkor is, sőt nem is érdemes erről beszélni, mert lehet, hogy úgyse lesz holnap. Téged senki sem szeret, mindenki ellened van, és magányosan és szegényen fogsz meghalni.
Ehhez nem kell különösebb hozzávaló, de például, ha kamasz vagy, az ezen a helyzeten sokat lendít. Vagy ha szerelmes. (Háhá, figyeled a párhuzamot?)
Valamint vannak napok, amikor elgondolkozol, hogy lehet, hogy bipoláris vagy.Vagy csak bizonytalan?

Szólj hozzá