2011. okt 03.

Óh, ha én diktátor lehetnék!

írta: Gabaládé
Óh, ha én diktátor lehetnék!

Az jutott eszembe a minap, miközben a tévében véletlenül elkaptam valami református vallási műsort, ahol a lelkész arról beszélt, hogy szar a mértéktelen fogyasztás, és ezért van a sok természeti katasztrófa, meg a mértékletesség egyébként is nagy keresztyén (ő így mondta) erény; szóval azon gondolkoztam el, hogyha jól ki tudnám használni a lehetőségeket és nagyon ambíciózus, meg határozott, meg jó kapcsolatokkal rendelkező ember lennék, simán lehetnék diktátor egy felsőbb jó érdekében. Persze ehhez az is kellene, hogy ne Magyarország fölött uralkodjak, hanem valami nagyobbacska és, ez fontos, jól működő birodalom felett. Szóval a szinte lehetetlenből átfordultunk szinte most már tényleg abszolúte imposszibilisbe (micsoda változás). Bár azért elég ambíciózus már ez is, nem?
Na de miért is lenne erre szükségem ahhoz, hogy diktátor legyek?
Itt most mindjárt látni fogjátok, hogy miért hoztam fel a lelkészcsávót apropóként. Szóval a kulcsszó a születésszabályozás. Mert a legnagyobb probléma a túlnépesedés. Túlnépesedés nélkül kisebb lenne az "ökológiai lábnyom", tehát a környezetszennyezés, a fogyasztás, minden. Éhínség valószínűleg így is lenne, hiszen ha a most rendelkezésre álló élelmiszer valóban igazságosan lenne elosztva (amihez persze az kéne, hogy ne kelljen érte fizetni, amit ugye nehéz megoldani), senkinek, de senkinek nem kellene éheznie. Ehhez a megállapításhoz nem is kell túl műveltnek lenni, ha belegondoltok abba, mennyi kaja maradhat például a boltok polcain hónapról hónapra, amit aztán kidobnak. Azt meg tényszerűen tudjuk, hogy nagyon sokmindent kidobnak, ami még simán ehető. Ezt használják ki azok az arcok, akik kukáznak, de nem azért, mert nincs pénzük, hanem mert vágják, hogy ingyen meg lehet így kajálni. Most nem jut eszembe a mozgalom neve, de tényleg van ilyen. Magyarországon is.
Na de nagyon elkalandoztunk. Tehát a születésszabályozás miatt lennék diktátor. Mert azt is látjuk, hogy a természeti katasztrófákból is kevesebb lenne, ha mi se lennénk olyan sokan. Ezt nem tudom tényként állítani, de azért elég jól hangzik ahhoz, hogy elhiggyem. Meg azért a környezetszennyezésnek is van hozzájuk némi köze ;).
Tehát a születésszabályozás miatt lennék diktátor. Mert hogy és milyen jogon kényszeríthetnéd rá bármelyik faj képviselőjét arra, hogy ne reprodukálódjon? Persze mi emberek ezt könnyű szívvel megcsináljuk, mert azt hisszük, jogunk van hozzá, meg amúgy is, megtehetjük, aminek persze előnye is van, miszerint a meg nem született állat nem is tud éhen halni. De azért az emberi jogok belépésével megnövekszik az aggályok száma. És ez az egy dolog az, ami miatt én nem csak szimplán nemzetvezető, hanem diktátor kéne legyek, hogy egy felsőbb jó nevében születést szabályozzak.

Szólj hozzá

gondolat