2012. jan 07.

Az edzőterem varázsa

írta: Gabaládé
Az edzőterem varázsa

- Igen, csinos, csak túl nagyok a szemei. Mondjuk alapesetben szeretem a nagy szemeket, de ez így nem.
- Jó, jó, de derékban nagyon széles.
- Aranyos, de mekkora segge van már.
- Persze, nem rossz, de a fogait láttad már?
- Igen, alakra tényleg világbajnok, de az arca…
- Csini, meg minden, de kicsit dagadt a feje.
    Ellenérvekből, mint láthatjuk, sosincs hiány. Lányok terén sem. Van, aki álmodozásnak nevezi, van, aki semmivel meg nem elégedésnek, és van, aki magas igényrendszernek.
    Van egy olyan ellenérv is, amit meglehetősen ritkán hallhatunk, pedig létezik: - Igen, először nekem is tetszett, de aztán láttam edzésen.
    Elsőre abszurdnak hangzik, pedig egyáltalán nem az. Az edzőtermeknek van egyfajta varázsa, ami átváltoztatja az embereket.
    Egyesek ezt a varázslatot átöltözésnek hívják, de ne legyünk ennyire felületesek! Persze, ez is nagyon fontos tényező.
Amíg rendesen felöltözve látsz valakit, lehet, hogy nagyon jól néz ki. Meg van rendesen csinálva a haja, neki jól álló ruhák, amiből adott esetben még a zenei ízlést és pár apróságot is meg lehet tippelni. DE amíg nem láttál valakit edzős cuccban, ne bízz meg benne! Van, aki teljesen más emberként jelenik meg kilépve az öltözőből. Néha ez igen pozitív meglepetésként is érhet. Hihetjük azt is, akár éveken át, hogy ez az egyetlen lehetőség, de neem. Nagyon rossz élményekben is lehet részünk, és érezzük, hogy minket becsaptak. „De hát ő az előbb még jócsaj volt.”
    Ohh, az edzőterem varázsa. Amellett és azzal együtt, hogy az öltözet megváltozik, valamilyen értelemben kiszolgáltatottá válik az ember. Itt nincs lehetőség a mindennapi életben megszokott manírokra, mert amikor már egy perce állsz behajlított térdekkel egy kiadós bemelegítés és pár sorozat fekvőtámasz után, már nem fogsz ugyanúgy mosolyogni. Jó eséllyel sehogy sem fogsz, csak esetleg, ha szól az edző, hogy mosolyogj, de valljuk, be, ez nem lesz őszinte. Már nem figyelsz oda a járásodra, a beszédedre, az ösztön-én itt megerősödik. Az izzadásról nem is beszélve, amit persze a mindennapi életben szintén ki lehet bekkelni, de esetünkben már más a helyzet. Amíg pedig nem láttál valakit úgy rendesen izzadni, nem lehetsz biztos benne, hogy tényleg szimpatikus. (A szex ebben az esetben nem számít, az más.)
    Ne feledjük tehát, hogy az edzőteremben megváltoznak a szabályok, lehullik az álca. Madarat tolláról, embert edzőruhájáról!

(Fordított esetben azért valószínűleg nem árt, ha előtte teszteljük, milyen az illető a valódi életben, de itt már kevesebb rossz meglepetés érhet. De lehet, hogy ez is tévhit.)

Szólj hozzá

gondolat