2015. dec 15.

P-p-p-partiképesssh!

írta: Gabaládé
P-p-p-partiképesssh!

Misi hazafelé menet kétségbe vonta saját létezésének értelmét. Legalább kétszer.

Nem történt egyébként semmi különös, csak éppen randija volt egy olyan lánnyal, akinek valójában legvonzóbb tulajdonsága az a tény volt, hogy hajlandó volt Misivel szóba állni az első találkozásuk után is. Itt talán nem árt megjegyeznünk, hogy egyébként Misi nem volt a sokévi átlagnál csúnyább, mosdatlanabb, látványosan csóróbb, tahóbb vagy kínosabb.

Valljuk be, Misi már elszokott ettől a randi dologtól, ez is közrejátszhatott gyors lefolyású egszisztenciális válságának kialakulásában. Gondjai voltak a nőkkel, na. (1:1, ugyanis a tapasztalatok alapján nem kell túl messzemenő következtetéseket levonnunk, hogy kijelenthessük, a nőknek is gondja volt vele.) Egész egyszerűen már évek óta nem találkozott olyannal, aki pár óra múltán érdekelte volna őt potenciálisan romantikus értelemben. Ha lehetett velük beszélgetni, gyorsan kiderült, hogy legjobb esetben sem lenne jó ötlet a barátságnál mélyebb (vagy magasabb, ugye, kinek hogy) célok felé törni, bár a fő probléma az volt, hogy ezek is a ritkább esetek közé tartoztak. A többieknek vagy nem voltak céljaik, vag nem voltak vevők a humorára (ami Misi egyik fő szupererejének számított), vagy ostobák voltak vagy hívő keresztények. Ez utóbbinak kiszagolásához kellett leginkább résen lenni, mert azért tudjuk, hogy ez nem az a téma, ami egy mindennapi beszélgetés során feltétlenül előkerül. "-Láttátok az új Star Wars-t? -Igen, Jézusnak is az egyik kedvenc filmje."

jesus-_de_nada.jpg
Na, nem rá gondolunk.

Talán némi magyarázatra szorul, miért is volt ez probléma. Egyrészt Misinek semmi baja nem volt a világvallásokkal, amíg neki nem kellett gyakorlati szinten foglalkoznia a tanaikkal. Ugyan volt egy rövid kísérlete a kereszténységgel, ami a remélt nyugalommal és biztonságérzettel ellentétben egy idő után leginkább szorongást és kétségeket szült, így úgy döntött, ezt nem neki találták ki. Meg persze a vele járó szexuális problémák. Házasságon kívül lehet-e, meg hasonlók. Persze ideig-óráig szinten tartja magát az ember időszakos kurvázással és rendszeres rejszolással, de ezt egyrészt nem lehet folytatni a végtelenségig, másrészt egy párkapcsolatban egyéb aggályok is fel-felmerülnek ezzel az életvitellel kapcsolatban.

A helyzeten az sem segített kifejezetten sokat, hogy Misi életének egyik legromantikusabb élménye egy olyan lányhoz kötődött, akihez soha nem fűzték gyengéd érzelmek, ez fordítva is igaz volt és ezzel mindketten tisztában és voltak, ráadásul a lány komoly kapcsolatban is volt. Ezt leszámítva az a délután egy szinte tökéletes randi volt.

Szóval Misinek egyre inkább az volt a lesújtó érzése, hogy a partiképes nők más városokban éltek, vagy már mind kivándoroltak, esetleg eleve külföldiek voltak. Vagy kollégák. Azokkal meg ugyebár...áh, hagyjuk is!

Szólj hozzá

csajozás kivándorlás Misi