2012. feb 16.

Valentin-nap

írta: Gabaládé
Valentin-nap

Ezen a héten volt Valentin-nap! Ezt onnan lehet tudni, hogy kint az emberek rohangáltak és kiáltoztak, hogy "Ma van Valentin-nap!" Hullt a rózsaszirom az égből, alig győztem összesöpörni és minden szerelemtől izzott, fel is gyorsult az olvadás.
Ehhez a naphoz alapvetően háromféleképpen lehet viszonyulni:

  1. Vannak, akik nagyon szeretik és izgatottan várják. Ezek a nők, akiknek van párjuk.
  2. Vannak, akiknek úgy kell tenniük, mintha szeretnék és izgatottan várnák. Ezek a férfiak, akiknek van párjuk.
  3. Végül pedig vannak azok, akik egyenesen utálják. Ezek a férfiak és nők, akiknek párja nincs. Talán mondanom sem kell, itt most nem olyan értelemben nincs, mint, hogy "Szimatomnak párja nincs...", ahogy azt Szimat Szörény énekelte.

A Valentin-napot nagyon szerető nők már romantikus hangulatban kelnek föl. A különösen romantikus alkatúak nem kelnek föl. Ők le sem fekszenek, mert nem tudnak aludni előtte levő éjszaka. Ha a férfiaknak szerencséje van, a jeles éjszakán sem (kacsint-kacsint). Izgatottan várják, hogy az áhított férfi, vagy legalábbis akivel épp együtt vannak, milyen és mennyi rózsát hoz, milyen ajándékot ad még, és milyen romantikus programot tartogat.
Na de persze tudom én, hogy a virágosok is ide tartoznak, nyugi,nyugi! Ők azok az idióták, akik kiáltozzák, hogy "Ma van Valentin-nap!" Ők reggel nem kelnek fel. Ők kiugranak az ágyból. Egész nap legalább úgy terveznek, mint ahogy a következő csoportnál fogjuk látni alább. Hova mennek a hosszú hétvégén nyaralni, hogy lesz ezen a héten parizer mellett más is a kenyér mellé, hogy csökken a lakáshitel, ilyesmik. Csak a szokásos, tudod.

Akik úgy tesznek, mintha szeretnék a Valentin-napot, ugyanúgy kelnek föl, mint minden nap. Aztán rájönnek, hogy ez az a nap és ez kaján mosolyt csal az arcukra. Be kell ugyanis vallanunk, hogy a férfiaknak is van egy olyan dolog az ünnepben, amit szeretnek: a szex a végén. Viszont ahhoz, hogy ezt elérjék, tenni is kell. Ezért van az, hogy egy héttel előtte is ugyanúgy kelnek, mint minden nap, aztán napközben a barátnőjük finoman utal rá, hogy egy hét múlva bizony február 14. Ezzel kedvesen jelzik, hogy mehet az idegeskedés, hogy milyen és mennyi rózsát vigyen, milyen ajándékot adjon még, és milyen romantikus programot tervezzen.

Akik utálják a Valentin-napot, szintén ugyanúgy kelnek fel. Aztán napközben belerúgnak a szomszéd macskájába és fennen hirdetik a közösségi oldalakon, hogy őket ez mennyire nem érdekli (miközben belül véres körmökkel marcangolja őket a magányosság). Aztán hétvégén rendesen berúgnak, ahogy kell.

Éljen a szerelem és a szív alakú bonbonos doboz!

Szólj hozzá

ünnep gondolat