2011. aug 31.

Alfréd, a villamosvezető

írta: Gabaládé
Alfréd, a villamosvezető

A most következő történet szereplői kitalált alakok. Bármilyen hasonlóság létező személyekhez csak a véletlen műve lehet.
A narrátor személye nem azonos az íróéval.




Alfrédnak, a villamosvezetőnek rossz napja volt.
Rosszkedvének okai:
1. Már megint a felesége mellett ébredt. Már régóta vágyik rá, hogy Izácska, a csinos villamosvezető mellett keljen egyszer, de a jelek szerint ez még egy jó ideig csak álom marad.
2. Etelka, a felesége elbaszta a kávét. Na persze ez rendszeresen megtörtént, de ettől még nem volt kevésbé idegesítő.
3. Szombat volt. Ezen a vonalon szombaton feltűnően megnő az idióták koncentrációja, ezért az utasok állatsága kevésbé volt meglepő, mint amennyire nem, de azért mégis...
4. Szombat volt. Alfréd dolgozott.
5. Utálta a nevét. Főleg azt, hogyha Frédinek hívták, főleg az ilyen pillanatokban, ezen a reggelen ugyanis egyáltalán nem érezte úgy, hogy Yabadabadoo-t kiáltva kiugrana az ágyból.
Alfrédnak rossz napja volt.

Munkanapját a szokásos módon kezdte, bevillamosozott a végállomásra, ekkor még utasként. (Ezt is utálta. Egy hétköznapi ember utálja a tömegközlekedést. Alfréd a tömegközlekedésnél dolgozott. Szorozzuk meg a hétköznapi ember érzelmeit mondjuk 4-gyel.) Átvette a műszakot az éjszakai kollégától, Hermanntól, aki szintén utálta a saját nevét, ezért Alfréddal különösen jól kijöttek egymással. Elszívott egy cigit. Aztán elindult.

Az első pár forduló simán ment. Persze az idióták megnövekedett koncentrációja még nagyobb nyomást gyakorolt Alfrédra, mint az általános mennyiség, de komolyabb incidens nem történt.

Elérkezett a harmadik forduló. Alfréd már a nap elejétől kezdve érzete, hogy valami nem lesz jó. Mert, hát Alfrédnak rossz napja volt.
A harmadik és negyedik megálló között valami barom állat autós (Alfréd gyűlölte az autósokat) megpróbált megfordulni, persze ezzel ráment a villamossínekre, és ott balfaszkodott.
A szokásos eljárás ilyenkor az, hogy a villamos hirtelen megáll és csenget, mint az állat.
De Alfrédnak rossz napja volt.
...
...
...
Alfréd teljes súlyával nekidőlt a gázkarnak.
Nem fékezett. Nem csöngetett.
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Alfrédnak kifejezetten szar napja volt.

Szólj hozzá

történet