2012. feb 04.

Életvezetési tanácsok

írta: Gabaládé
Életvezetési tanácsok

-Sajnálom, de ez nem néz ki jól! Javasolnék egy kivizsgálást!
Kérdő tekintet.
-A problémának több forrása is lehet:egészségtelen étkezés...
-Azért valljuk be, egy kis szalonnácska kifejezetten jól jön, főleg az ilyen hideg időkben, ugyanezen okból pedig senki nem róhatja fel nekem, hogy több sült húst eszem, mint egyébként.Há' nem?
-...drogok esetleg...
-Hát mióta múlt csütörtökön elájultam, azóta már a füvet sem kultiválom annyira.
-...vagy alkoholfogyasztás.
-Pfff! Uggyanmááár. Jó, jó, most szombaton elég istenesen bebasztam, de azért be-becsúszik az ilyesmi. Kell ez az egészséges élethez. Egyébként is, már nagyapám is azt tanácsolta: "Vigyázz fiam, nehogy a tanulás az ivás rovására menjen!" Ilyenkor azt is mindig hozzátette: " Jegyezd meg fiam: Sport mindenekelőtt! De egy cigi előtte, közben vagy utána mindig belefér." Hiába, no, az öreg, tudta, hogy kell élni. Vagy legalábbis azt gondolta. Statisztikailag mondjuk őt is inkább a májzsugor vitte el, mint a rosszkedv, de ahogy nagyfater mondta: "Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika."


Ilyen, és ehhez hasonló gondolatokkal üldögélt Misi az orvossal szemben. (Semmi komolyabb gond nem történt egyébként, csak kiderült, hogy nem alkalmas spermadonornak. Érzelmileg mondjuk elég rosszul érintette, hogy jelentősen lecsökkent az esélye annak, hogy lesz egy fia vagy lánya, akit soha nem ismerhet, de túltette magát rajta.) Az igazsághoz hozzátartozik egyébként az is, hogy Misi nagyapja soha az életben nem mondta ki a fent említett mondatokat. Misi valóságérzékével nem voltak egyébként komolyabb gondok, csak sok hálivúdi filmet nézett és ezért úgy gondolta, az nagyon menő, ha valakinek a nagyapja olyanokat mond, hogy "Mindig a pinaszag után menj fiam, az sosem hazudik!" Valójában az  ilyen életvezetési jó tanácsok nagy részét unokatestvéreitől vette, amiből elég sok volt neki. Itt pedig nem a tipikus, "hülye kis pisis, már megint nekem kell vigyáznom rá"-típusú unokatestvérekről van szó. Sokkal inkább az "én unokatestvérem erősebb a te apádnál"-típusú rokonokról beszélünk. Talán mondanunk sem kell, hogy ezek az unokatestvérek egyébként mind sikeres emberekké váltak. Nyilván azért, mert jó volt a szaglásuk.

Szólj hozzá

történet Misi